Kezdőnek, a távol-keleti ételekkel ismerkedőknek, új ízekre kíváncsiaknak melegen ajánlom, szó szerint. Egy pár olyan hozzávaló kell hozzá, amit érdemes tartani otthon, mint a mogyoró olaj, szezámolaj, chiliolaj, szójaszósz, mert máshoz is kelleni fog. A 2 féle friss hozzávalókért a legközelebbi zöldségeshez/henteshez ugorjunk be, feltéve, ha nincs otthon kéznél.
Hozzávalók:
400 g Kínai Woktészta
1-2 evőkanál Földimogyoró olaj
400 g darált hús (pulyka, sertés, marha)
1 fej hagyma, durvára vágva
2 gerezd fokhagyma, szeletelve
2 maréknyi friss spenót, kis zsenge levelek
só és bors
1 csipetnyi Chili Pehely Maggal
3 evőkanál Világos Szója Szósz
1 teáskanál Sötét Szójaszósz
2 teáskanál Szezámolaj
1-2 teáskanál chiliolaj
1 teáskanál méz, tetszőleges fajta
Elkészítés:
Jó étvágyat!
forrás: thewoksoflife.com