Magyarország nem igazán a tengeri herkentyűk hazája, de a mai világban, mélyhűtve, biztonságosan és élvezhetően eljutnak hozzánk ezek a csodálatos tenger gyümölcsei. Igaz, nem olcsó, de néha megengedhetük magunknak ezt az ínyencséget. No de ha már megvettük, hogyan, miként? Elrontani nem szeretnénk ezt a drága alapanyagot. Íme egy elkészítési mód, amivel elrontani sem lehet.
Hozzávalók:
Királygarnéla:
1-1,5 dl növényi olaj, de ha kell több is lehet
2 dl tej, legalább 2,8% zsírtartalmú
1,5 dl finomliszt
1 dl kukorica keményítő
1 nagy tojás
1-2 evőkanál Sriracha csípős chili szósz
só
őrölt feketebors
1 dl Panko Japán panírmorzsa
1/2 teáskanál hagymapor
1/2 teáskanál fokhagymapor
1/2 teáskanál szárított, morzsolt oregano
1/2 teáskanál szárított, morzsolt bazsalikom
500 g Király Garnéla rák, mélyhűtött
Mártogató szósz:
1/2 dl majonéz, zsírszegény
2-3 evőkanál édes chiliszósz
1 evőkanál méz
1 teáskanál rizsecet
Elkészítés:
Jó étvágyat!
forrás: http://damndelicious.net