Előfordul, hogy a sült-, főtt- vagy a rántottcsirkéből csak egy, vagy két darab marad, és nem elég egy újabb ebédre. Ekkor kell kiegészítenünk, és valami újat alkotni belőle. Ez a kínai recept nemcsak hasznosítja, de olyan ízeket ad hozzá, ami igazán feldobja a maradék csirkehúst.
Hozzávalók:
6 db nagyobb tojás
1 dl csirkehús leves (akár kockából)
200 g szeletelt gomba (shiitake vagy csiperke)
maroknyi mungóbab csíra
1 kápia paprika apró kockára vágva
1 db újhagyma karikázva
2-300 g főtt vagy sült csirkehús aprítva
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál növényi olaj
Foo Young szósz:
2 dl csirkehús leves (akár kockából)
3 evőkanál világos Szójaszósz
2 teáskanál Rizsecet
2 teáskanál kristálycukor
1 evőkanál Kukorica keményítő, 1 ek vízzel
1 teáskanál Szezámolaj
Elkészítés:
Jó étvágyat!
forrás: http://www.pickledplum.com/recipe/chickeneggfooyoungrecipe/