A maláj konyha több ágról befolyásolt ízvilág, kínai, indiai, ősi maláj, thai, de biztosan elfelejtettünk néhányat. Ez a leves is egy ilyen üstből származik. A tészta kínai, a curry indiai, a frissek thaföldi, stb. A lényeg az, hogy ezt a csodát itt is a Kárpát Medencében is meg tudjuk valósítani. Az összes különleges hozzávaló itt a Webáruházban megvásárolhatod. A listát (asztali gépen) a jobb oldalon találod, a mobilodon legalul.
Hozzávalók:
2 ek olaj
1 hagyma, aprítva
3 gerezd fokhagyma, szeletelve
1 cm hosszú friss gyömbér szeletelve
1 szál friss citromnád kloffolva
1 ek thai Piros Curry Fűszerpaszta
300 g csirkecomb, csíkokra vágva
3 ek Curry Fűszerkeverék
1/2 tk Kurkuma
1 doboz (400 ml) Kókusztej
0,8 liter Csirkehús leves (akár kockából)
0,8 liter Csirkehús leves (akár kockából)
1 tk Nádcukor
200 g Kínai Gyorstészta, kifőzve
só
Zöldségek a díszítéshez, lime leve
Elkészítés:
Jó étvágyat!
forrás: http://thewoksoflife.com/2017/04/curry-mee/