Bajai születésű lévén, a halászlevet csecsemőkorom óta fogyasztom. El sem tudnám képzelni, hogy egy Szegedire rávetemedjek, az túl közel van az enyémhez, azt lehet kritizálni, hogy azt nem kellett volna bele, meg azt sem. Na de egy Indiaival mit kezdek? Megkóstolom, és annyira messze van az enyémtől, hogy az már nem konkurrencia. Új lap, új ízek. Már csak édesvizi halból kellett kipróbálni, ha az is bejön, akkor minden rendben van. Jó lett, csak arra kell vigyázni, hogy lehetőleg fehérhúsú halból készítsük, hogy a tengerire valamelyest hasonlítson. Úgyhogy harcsából készítettük, mindenki megelégedésére. Meglepően finom lett, úgyhogy ez is felkerült a menüre, legalább az évente egyszerire.
Hozzávalók:
500 g fehérhúsú hal
1 dl növényi olaj
1 teáskanál fehér mustármag
1 teáskanál római kömény egész
1/4 teáskanál görögszéna mag
1/4 teáskanál Asafoetida/Hing
1 maroknyi aprított paradicsom
2 evőkanál őrölt koriander
3 evőkanál őrölt pirospaprika
1 teáskanál chili, őrölt
1 teáskanál őrölt kurkuma
1 maréknyi friss Tamarind
víz és só
Elkészítés:
Jó étvágyat!