Az itt bemutatott receptet R. John, Moti Mahal, Daryaganj, Delhi alkotta. Az eredeti Punjabi konyha ízeire alapozva, de egyszerűen elkészíthetően. Ha nem felejtjük el a esti munkát, névszerint a hús bepácolását, akkor a siker garantált. Élvezzük ezt a klasszikus, krémes, ízletes csirke fogást Indiából.
Hozzávalók:
Pác:
700 g csirkehús, tetszés szerint darabolva
1 teáskanál őrölt chili
60 g fokhagyma-gyömbér püré
só
3 dl natúr joghurt
Szósz:
150 g vaj (100+50 g)
1/2 teáskanál Garam Masala keverék
1/2 teáskanál Római kömény
2-3 szem zöld kardamom, egész
1/2 teáskanál őrölt koriander
1 nagyobb doboz paradicsompüré (kb 2-3 dl)
1/2 teáskanál nádcukor
1/2 teáskanál őrölt chili
só
1 dl tejszín (tejből készített, nem növényi)
3-4 friss zöld chili, vagy erőspaprika
1 teáskanál görögszéna levél, szárított
250 g Basmati rizs, indiai
Elkészítés:
Jó étvágyat!
forrás: http://food.ndtv.com