Nagy kedvenc ez a fogás, főleg a hűvösebb idő beköszöntével. Egy ideig azt hittem, nehéz elkészíteni, de kellemesen csalódtam, igazán egyszerű az elkészítése. Az íze pedig, fenséges, savanykás, csípős, forrón a legfinomabb fogyasztani. Kezdjük!
Hozzávalók:
1 ek olaj
1 nagy vöröshagyma, durvára vágva
3 gerezd fokhagyma, szeletelve
500 g sertés húsos hasalja szalonna, nagyobb kockára vágva
1 üveg Wang Kimchi, a levével együtt
1 tk só (ha leveskockát használsz, hagyd ki ezt)
1 tk cukor
1 tk Chili pehely
1 ek Gochujang paszta
5 dl csirke- vagy marha húsleves, csontleves, alaplé (akár kockából)
350 g Tofu, kockázva, vagy vastagra csíkozva
1 tk Szezámolaj
1 újhagyma karikázva
Elkészítés:
Jó étvágyat!
forrás: https://thewoksoflife.com/2016/03/kimchi-stew/