Ez az, amikor az európai és az ázsiai konyha jól egymásra talál, se ez se az, de milyen jó az eredmény! Egyszerűen pácoljuk a csirkehúst ázsiai módra, süssük meg és tálaljuk olasz módra spagettivel. Az a pár egzotikus hozzávaló meg amúgy is kell minden konyhában manapság, és ha egyszer ráérzel a használatukra, állandó hozzávalóként tekintesz rájuk a továbbiakban. Szóval egy "Crossover" olasz-kínai, hajrá!
Hozzávalók:
500 g kockázott csirkedarabok
1 dl Hoisin szósz
2 evőkanál Világos Szója szósz
1 evőkanál alkohol (pálinka, vodka, stb)
1 evőkanál szezámolaj
1 evőkanál reszelt friss gyömbér
1 gerezd fokhagyma, préselve
3-400 g mirelit brokkoli
250 g spagetti
aprított újhagyma díszítésként
Elkészítés:
Jó étvágyat!
Forrás: http://noblepig.com
Megjegyzés: Hogy miért kell tömény alkohol a hús pácolásához? Csakúgy, mint a só, az alkohol is kihozza az ízeket az ételekből. Az alkohol ezt úgy teszi, hogy párolog és molekulárisan kötődik. Az étel hasznára lesz az alkohol zsír és víz molekulák megkötési tulajdonsága. Így az ízek tartósan, áthatóan az ételben maradnak, alkohollal a pácolási folyamat gyorsabb, áthatóbb és hatékonyabb.