Valljuk be, a csirkehús lett a mindennapi húsételünk, így van ez nálunk is, még ha nem is mindennap. Ezért aztán igény ltámadt a variációkra, ki is próbálunk mindenfélét, és a legízletesebbek maradnak a heti, vagy a havi menüben. Az is igaz, hogy sokan az indiai ételeket túl fűszerezettnek érzik, ezt mi úgy oldjuk meg, hogy azokból a fűszerekből, ami "túlfűszerezett" érzést vált ki valamelyikünknél, abból nagyon óvatosan, ha egyáltalán, teszünk belőle. Ilyen nálam a szegfűszeg és a fahéj a húsos ételekben. Ezeket a minimálisra csökkentettem, és máris élvezhetőbbnek érzem az étel. Szerintem gondolja át mindenki milyen fűszer az, amit túlzottnak érez, és csökkentse, vagy hagyja el teljesen a használatát. Így lehet a magunkhoz formálni az egzotikus ételeket.
Hozzávalók:
Kolhapuri Csirke:
3/4 kg Csirkehús, Combok, Melle
4 evőkanál Olaj
1 teáskanál Asafoetida
4 db Szárított egész Chili
1 paradicsom, aprítva
1 evőkanál Friss Citrom leve
Koriander vagy Petrezselyem zöldje
Pác:
1 teáskanál Őrölt Chili
1 lapos evőkanál Őrölt Kurkuma
2 evőkanál Fokhagyma-Gyömbér püré
Só
Masala Paszta:
1 teáskanál Római Kömény
2 teáskanál egész Koriander magok
1/2 teáskanál Görögszéna magok, egész
2 teáskanál Mák, egész magok
1 teáskanál Szezámmag
2 evőkanál Kókuszreszelék
2-3 db egész Szegfűszeg
4-5 egész Feketebors szem
3 db egész Zöld Kardamom
1 db Ceyloni Fahéjrúd
1 barnára sütött, nagyobb Hagyma aprítva
Elkészítés:
Jó étvágyat!
forrás: http://tanyasrecipez.blogspot.in