Ez a leves egy, a tengeren átívelő kulináris egyveleg, kicsit Japán, kicsit Koreai, és ebből a fúzióból előnnyel jön ki mind a Kimchi mind a Ramen. Ízkavalkád, az Umami gazdag hozzávalók, mint a miso, a siitake gomba több rétegű ízt eredményeznek, ami megállja a helyét a magyar asztalokon is. Természetesen egészséges és könnyű étel. Elkészítése gyors és egyszerű. A közértből hiányzó hozzávalókat pedig be lehet szerezni ebben a webáruházban, a jobboladali "Gyors bevásárló lista"-val.
Hozzávalók:
4 evőkanál repce- vagy kukorica olaj
1 fej friss Shiitake gomba
só
1 db közepes vöröshagyma, aprítva
2 cm hosszú friss gyömbérdarab, aprítva
5 gerezd fokhagyma, aprítva, vagy préselve
750 ml csirkehús leves, csontokból főzve
1 tasak Kimchi leves Fűszerpaszta AHG
2 evőkanál vörös Miso paszta
2 evőkanál szójaszósz, Japán stílusú
450 g Ramen tészta
4 db félkeményra főzött tojás, kettévágva
2 szál újhagyma, aprítva
2-3 lap Yaki Nori tengeri alga lapok, csíkokra vágva
Elkészítés:
Jó étvágyat!
forrás: http://www.seriouseats.com