Nem tudom Ti hogy vagytok az erős, csípős ételekkel, én szeretem. Na persze nem a vegyifegyverré alakított capsaicin bombát, csak élvezhetően csípősen. Ez a fogás csípős, indiai, mindenki maga dönti el mennyire csípősen készíti, a receptben a chili paprika adagok nincsenek kőbe vésve. Ne feledjük, ha nem elég csípős, még mindig lehet egy-két csepp Chili Cseppet utólag belekeverni. Az biztos, ez volt az idei legcsípősebb csirke fogásom.
Hozzávalók:
csirke pác:
1/2 kg csirkemell, csíkokra vágva
4-5 evőkanál földimogyoró olaj a sütéshez
1 evőkanál sötét szójaszósz
2 evőkanál chili paszta
1/2 dl finomliszt
1/4 dl kukorica keményítő
1 evőkanál gyömbér-fokhagyma paszta
só, lehetőleg Himalája só
1 teáskanál feketebors
újhagyma karikák, petrezselyem zöldje
A szósz:
1 evőkanál növényi olaj
3 db szárított erőspaprika
4 evőkanál Kesudió, összetörve apróra
1 db nagyobb vöröshagyma, karikázva
1 evőkanál gyömbér-fokhagyma paszta
1 evőkanál édes szójaszósz
2 db paradicsom negyedelve
só, lehetőleg Himalája só
Elkészítés:
Jó étvágyat!