A Tamarind és a Kókusztej kombinációja Indiában hétköznapi, nekünk nem szokványos. A kontraszt a két összetevő között teszi izgalmassá ezt a fantasztikus fogást. No persze benne van az összes többi, Indiára jellemző íz is, de ha valaki ezt túlzásnak tartja, csökkentse a fűszerek adagjait. Néha én is ezt teszem, de tudom sokan vannak köztünk, akik kimondottan ezt a fűszeres ízt kedvelik.
Hozzávalók:
700 g csirkehús, csontozott comb, vagy mell
400 ml Kókusztej (1 doboz)
100 g Kókuszkrém (fél doboz)
2 db friss Chili, karikázva
2 evőkanál Tamarind Püré
1 evőkanál őrölt Koriander
1/2 teáskanál mozsárban tört Koriander
1/2 teáskanál Kurkuma, őrölt
2 teáskanál Barna Nádcukor
1 evőkanál frissen szeletelt Gyömbér, vagy
1 teáskanál őrölt Gyömbér
1 db Ceyloni egész Fahéjrúd
6 gerezd Fokhagyma, szeletelve
1 db Vöröshagyma, aprítva
Só
Olaj
250 g Basmati rizs
Elkészítés:
Jó étvágyat!
forrás: http://www.angsarap.net