Bernard, a barátom elköltözött Párizsba. Nála kedvesebb embert nem ismerek, így hát amikor nem volt hol laknia, pénz nélkül, munka nélkül, összeismerkedett egy pár vietnami sráccal a parkban. Kisvártatva Bernard beköltözött a 6 (hat) vietnami sráchoz a 28 m2 lakásba. Éjszakára matracokkal borították a padlót, nappalra felszedték, és éltek boldogan. De hogy jön ide a vietnami karamell csirke? Nos évekkel később, amikor Bernard már az egyik szobámat bérelte, olykor előrukkolt egy gyors vacsival, amit a vietnamiaktól tanult. Nem telt bele 15-20 perc és már is az asztalon volt az ínycsiklandozó csirke rizzsel. Azóta rendszeresen készítem, sőt a családom is igényli a vietnami karamell csirkét. Tessék itt egy, a Bernardéra nagyon hasonlító, Karamell Csirke, nevezhetném Bernard módra.
Hozzávalók:
Csirke:
500-600 g csirkecomb
2 evőkanál növényi olaj
3 gerezd fokhagyma, szeletelve
1 db csípős hegyes, zöld paprika
Pác:
1/2 dl nádcukor
1/2 dl halszósz
feketebors
Karamellszósz:
1 evőkanál halszósz
3 evőkanál víz
1 evőkanál nádcukor
3 teáskanál rizsecet (5%-os)
Elkészítés:
Jó étvágyat!
forrás: http://rasamalaysia.com//