Yaki udon egy könnyű japán pirított tészta recept, ami 20 perc alatt elkészül! Udon tészta egy ízletes 5 hozzávalós yaki udon tészta szósszal. Tehetsz bele bármilyen zöldséget és fehérjét, amit szeretnél, mert a tészta rendkívül sokoldalú, és majdnem mindenféle hozzávalóval finom. Ráadásul 20 perc alatt elkészül!
Hozzávalók
• 2 csomag udon tészta
• ½ nagy hagyma
• 2-3 db káposztalevél
• 1 db sárgarépa
• 2 db shiitake gomba
• 2 db mogyoróhagyma/zöldhagyma
• 225 g szeletelt sertéshasalja, vagy tetszés szerinti hús, tenger gyümölcsei vagy zöldségek
• 1 evőkanál. olaj
Fűszerek
• Frissen őrölt fekete bors
• 3 evőkanál. Mentsuyu (tésztaleves alap)
• 1 tk. szója szósz
Öntetek
• 1 g (kb. 3 evőkanál) Katsuobushi (szárított bonito pehely)
• 1 evőkanál reszelt gyömbér
Keverd össze az összes hozzávalót egy kis tálban, majd tedd félre.
Vedd ki az udon tésztát a csomagolásból, majd tedd egy lábos forrásban lévő vízbe. Keverd meg óvatosan. (1-2 perc) Mivel előfőzött, kerüld a túlfőzést, mert túl puha lesz.
Öblítsd le és szűrd le a tésztát hideg víz alatt. Ha nem azonnal használod fel, csepegtess rá egy kis olajat, hogy ne ragadjon össze.
Hevíts fel egy serpenyőt erős tűzön, majd adj hozzá olajat. Aztán add hozzá a darált húst, és pirítsuk, amíg majdnem megfő. Majd jöhetnek hozzá a zöldségek, és pirítsuk, amíg a hús teljesen megfő, és a zöldségek puhák lesznek. Ezután add hozzá a tésztát, a szószt és az újhagymát. Folytasd a pirítást körülbelül 3 percig, vagy amíg jól össze nem keveredik. Azonnal tálald.
Forrás: https://drivemehungry.com/yaki-udon-stir-fried-udon-noodles/